Jdi na obsah Jdi na menu
 


Modlitby pro měsíc leden

winter-wallpapers-winter-2768524-1024-768.jpg

 

(Čerpáno z knihy Moje modlitební kniha, Anselm Grün, Karmelitánské nakladatelství)

 

zima_v_hamrech.jpg

 

NA  NOVÝ  ROK

 

Dobrý Bože, začali jsme nový rok. Zatím je neposkvrněný a neopotřebovaný. Otvírá se před námi jako něco nového. V nové skutečnosti se zároveň vždy ukrývá zaslíbení, že se všechno v nás obnoví a že to bude lepší. První hodiny nového roku už zase odplynuly do minulosti. Tak se i to nové každou sekundou zase znovu opotřebovává. Daruj mi pozornost, abych přijímal to nové, co mi nabízíš, novým srdcem tak, aby to mohlo růst.

Obnov mé srdce, naplň svým novým Duchem mé vztahy, přátelství, partnerství a vztah ke spolupracovníkům. Dej nám novou šanci vydat se společně po nových cestách, aby to nové v nás mohlo růst. Požehnej tento nový rok, ať se stane rokem spásy, ve kterém se uzdraví, co je zraněné, ve kterém se zacelí, co je rozbité, a ve kterém vyrazí k  novému životu to, co je ustrnulé.

 

 

NA  ZJEVENÍ  PÁNĚ

 

tri_kralove.jpg

 

Milosrdný, dobrý Bože, dnes zazářila sláva tvého Syna Ježíše Krista všem národům. Mudrci z Východu se přišli poklonit Dítěti v jeslích a vyznat, že v něm přebývá moudrost Východu i Západu, Severu i Jihu. Mudrci, kteří vyrazili na cestu, aby následovali svou touhu poznat nově narozeného krále, mi připomínají mou vlastní cestu. Také já jsem na cestě za splněním své nejhlubší touhy. Toužím po tom přijít k tobě jako mágové Východu a poklonit se ti.

Když v klanění se tobě mohu zapomenout na sebe, upustit od svých starostí a problémů, pak jsem tě opravdu nalezl a ty začínáš proměňovat můj život. Poznávám tě jako toho, který pozlacuje můj život, hojí  moje rány a naplňuje mé nejhlubší tužby.

Daruj mi proto dnes odvahu vykročit ze všeho toho důvěrně známého a vydat se na cestu za tebou, abych skutečně začal hledat toho, po němž touží má duše.

Daruj mi důvěru, že i já jednou dojdu k cíli a že mě hvězda mé touhy povede a ukáže mi místo, na kterém padnu na kolena, protože mi bude na dosah tajemství překonávající všechnu mou touhu.