Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farnost Panské Dubenky - Setkání rodáků

Setkání rodáků a bývalých a současných obyvatel

obce Panské Dubenky

Dne 29. 6. 2013 zažily Panské Dubenky velkou slavnost. Konalo se zde historicky první setkání rodáků a bývalých a současných obyvatel obce Panské Dubenky a současně s tím také oslava 225 let vysvěcení kostela, kde se při slavné mši svaté světil nový znak obce, obecní prapor a také prapor hasičů.

Pro všechny příchozí byla možnost podívat se do prostor bývalé školy. Navštívit kostel ještě přede mší. Prohlédnout si prostory nové hasičárny, také novou i starou techniku, kterou se pyšní místní sbor. Zajít zavzpomínat na hřbitov.

Od 14. hodin se konala slavná mše svatá. Mezi pozvané hosty patřili také všichni žijící kněží, kteří ve farnosti působili. Pozvání přijal a byl hlavním celebrantem opat novoříšský Marian Rudolf Kosík, také P. Pavel Hověz, který nyní působí v Brně a samozřejmě současný administrátor farnosti P. Stanislav Forst. Kostel doslova praskal ve švech, když hasiči ve svátečních uniformách přinášely znak obce, obecní a hasičský prapor. Jaroslav Matějka ml. seznámil všechny se symboly, které jsou vyobrazeny na znaku a Martina Venkrbcová přiblížila historii farnosti Panské Dubenky. Slavnou mši hrou na varhany provázela Monika Dvořáková, místní varhanice a také Bohemia Brass. Když se po kostele nesly první zvuky žesťových nástrojů, byla silně umocněna sváteční atmosféra. Po skončení mše svaté se celý průvod vydal na místní část Perka.. Průvod vedlo hasičské auto, za ním kráčeli hasiči s prapory a znakem a poté všechen příchozí lid. Na parketě měl proslov starosta a vše bylo završeno společnou fotografií.

 

setkani-rodaku.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky Farnost Panské Dubenky - Setkání rodáků